Parkeren

Parkeermotiefonderzoek

Waar, wanneer en hoeveel voertuigen er geparkeerd staan is goed om te weten. Maar wie die parkeerder is en waarom zij daar staat is eigenlijk nog veel interessanter. Met een onderzoek naar parkeermotieven verkrijgen we inzicht in het gedrag van de parkeerders. Zijn het bewoners die er in de ochtend- en avonduren de parkeerplekken bezetten? Of zijn het dagjesmensen die een middag het centrum bezoeken?

Parkeermotieven achterhalen we door middel van kentekenonderzoek. We verrichten een nulmeting waarna we vervolgens op specifiek uitgekozen momenten kentekens registeren. Door deze na afloop met elkaar te vergelijken kunnen we het parkeermotief achterhalen. Daarnaast brengen we met de verkregen informatie ook de parkeerduur en de herkomst van de voertuigen in kaart. Op die manier ontstaat er een totaalbeeld van de parkeersituatie.

Door het verzamelen van kentekens kunnen we het rapport ook voorzien van extra informatie, zoals classificatie op bijvoorbeeld type voertuig (personenauto, licht vrachtverkeer, zwaar vrachtverkeer), elektrische auto's of algemene milieuclassificatie.

In het kort

  • We verwerven data snel, betrouwbaar en controleerbaar

  • Onderzoek op elk schaalniveau: van parkeerterrein tot stad

  • Diverse registratiemogelijkheden: waarnemers (1 tot 50 man), scanapparatuur en –software, scanauto’s

  • Diverse presentatiemogelijkheden: van tabellen tot rapportage of online tools.

Benieuwd geworden? Lees hier aan de linkerzijde verder over een aantal uitgevoerde cases of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Neem contact met ons op!