Parkeren

Betalingsbereidheidonderzoek

In veel steden is parkeren niet meer gratis, althans in veel centrumgebieden niet. Maar hoeveel van de parkeerders betalen eigenlijk? En wat is de verdeling tickets, vergunningen en belparkeren in het betaald gebied? En komen deze cijfers overeen met die van de handhaving? Met een betalingsgraadmeting vinden we antwoord op dergelijke vragen.

Wanneer we een betalingsgraadmeting uitvoeren controleren we alle voertuigen – die op gereguleerde openbare parkeerplaatsen staan – op hun betaalwijze. Daarbij houden we uiteraard rekening met de betaalmogelijkheden in de betreffende gemeente. Als we de voertuigen daarnaast ook controleren op naheffingen en/of beschikkingen, dan krijg je direct een beeld van de betalingsbereidheid van de parkeerders binnen het gereguleerde gebied. Dergelijke gegevens bieden handvaten om handhaving zo effectief mogelijk te maken.

Afhankelijk van de wens bepalen we samen de grootte van het onderzoeksgebied. Verschillende opties zijn mogelijk, van een enkele totaalmeting tot zorgvuldig bepaalde steekproeven over een langere periode. En samen bepalen we de onderzoeksmethodiek.

In het kort

  • Inzichten in betalingsgraad en betalingsbereidheid

  • Verhoog de efficiënte van parkeerhandhaving

  • Diverse onderzoeksmethoden: van meelopen met handhaving tot zelfstandig onderzoek

Benieuwd geworden? Lees hier aan de linkerzijde verder over een aantal uitgevoerde cases of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Neem contact met ons op!