Verkeer

Verkeerstellingen

In de meest ideale situatie beweegt iedereen zich zonder hinder van A naar B. Dit is helaas in veel situaties niet het geval. Weggen slibben vol en het toenemende verkeer zorgt voor overlast. Hiervoor moeten oplossingen worden bedacht. Gebaseerd op de juiste informatie.

Met goed opgezette verkeerstellingen verzamelen we die informatie. Zo bieden we inzicht in verkeers-intensiteiten en –verdelingen en geven je een goed beeld van de huidige situatie. Voor elke vraag beschikken we over de juist onderzoeksmethoden.

We zijn betrokken bij het gehele proces. Van het uitwerken van de vraag, het verzamelen van de gegevens tot het analyseren van de data. En met de uitkomsten van het onderzoek, overzichtelijk gerapporteerd met bruikbare tabellen en heldere kaarten, kun je direct aan de slag.

Aan de linkerzijde zie je enkele voorbeelden van uitgevoerde projecten.

Onderzoeksmethodiek

Verkeerstellingen kunnen worden uitgevoerd op verschillende manieren: doormiddel van onze eigen ANPR camera’s, observanten of telslangen. Wij bieden altijd een op maat gemaakte onderzoeksopzet voor iedere vraag.

Hierboven zie je onze ‘Oscar’, onze mobiele scanapparatuur die overal neergezet kan worden. Het detecteert verkeer van twee richtingen, dus alle verkeersstromen op een kruispunt of doorgaande weg worden bijgehouden. Ze detecteren wat voor voertuig het is en categoriseert het; vrachtauto’s, personenauto’s, motors en fietsers. Hiermee kunnen verkeersintensiteit, stromen of parkeerduur in kaart worden gebracht.

Geïnteresseerd in het uitvoeren van een stromen onderzoek? Of benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem contact met ons op voor advies