Verkeer

Verkeersstromen

Trajan gebruikt een zelf ontwikkelde methode om de totale stroming van verkeer in kaart te brengen. Hierdoor wordt van een vooraf afgebakend gebied compleet duidelijk hoe verkeer zich naar of van een bepaalde plek beweegt.

Dit onderzoek is al meermalen uitgevoerd voor zowel auto's, fietsers als voetgangers. Het gebied waar het onderzoek is uitgevoerd kan relatief groot zijn, zoals een heel stationsgebied (voorbeeld hierboven van Station Ede-Wageningen), of relatief klein, zoals een buurt met maar enkele kruispunten.

Benieuwd wat voor soort onderzoeken wij uitvoeren? Hier aan de linkerkant zie je enkele cases.

Onderzoeksmethodiek

Het stormen onderzoek kan worden uitgevoerd op verschillende manieren: doormiddel van onze eigen ANPR camera’s, observanten of telslangen. Wij bieden altijd een op maat gemaakte onderzoeksopzet voor iedere vraag.

Hierboven zie je onze ‘Oscar’, onze mobiele scanapparatuur die overal neergezet kan worden. Het detecteert verkeer van twee richtingen, dus alle verkeersstromen op een kruispunt of doorgaande weg worden bijgehouden. Het detecteert ook wat voor voertuig het is en categoriseert het; vrachtauto’s, personenauto’s, motors en fietsers. Hiermee kan verkeersintensiteit, stromen of parkeerduur in kaart worden gebracht.