Parkeren

Parkeerdrukonderzoek

De auto parkeren is voor veel mensen een vervelende bezigheid. Er is niet altijd plek, en zeker niet altijd op de gewenste locatie. Op welke tijdstippen wordt vooral geparkeerd in het centrum? En waar is een tekort aan parkeerplekken? Waar niet? Antwoorden op deze vragen kunnen we achterhalen met een parkeerdrukonderzoek. Hierbij inventariseren we het aantal geparkeerde motorvoertuigen ten opzichte van de beschikbare parkeerruimte in een afgebakend gebied.

We voeren een parkeerdrukmeting op grote schaal uit voor bijvoorbeeld een gehele gemeente, of kleine schaal bijvoorbeeld binnen een straal van 200 meter van een object voor een aanvraag voor een omgevingsvergunning. Altijd even accuraat en representatief voor de parkeerdruk in de buurt.

Inzichten in het huidige gebruik van de beschikbare parkeerruimte vormt de basis van het parkeerbeleid. Daarom is het noodzakelijk dat dit onderzoek nauwkeurig gebeurd en goed uitgedacht wordt. Hier helpen wij uiteraard bij. Als het nodig is bakenen we samen het onderzoeksgebied af en kiezen we voor de juiste dagen en tijdstippen. Ook bepalen we gezamenlijk de inzet van de juiste onderzoekstechnieken.

In het kort

  • We verwerven parkeerdata snel, betrouwbaar en controleerbaar

  • Onderzoek doen we op elk schaalniveau: van parkeerterrein tot stadsbreed

  • Diverse registratiemogelijkheden: waarnemers (1 tot 50 man), scanapparatuur en –software, scanauto’s

  • Diverse presentatiemogelijkheden: van tabellen tot rapportage of online tools

Benieuwd geworden? Lees hier aan de linkerzijde verder over een aantal uitgevoerde cases of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Neem contact met ons op!